Приятелите на Кристиан Николов на свобода срещу 10 000 лева

Приятелите на Кристиан Николов на свобода срещу 10 000 лева

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Приятелите на Кристиан Николов, който на Великден уби журналиста Милен Цветков, излизат на свобода срещу 10 000 лева гаранция, съобщи прокуратурата.

24-годишният Георги, син на депутата Лъчезар Иванов от първия му брак, и 21-годишната Симона, която е гадже на Кристиян, са обвинени от Софийската районна прокуратура в затаяване на истината.

Още по темата

22 апр 2020 09:54

153

21 апр 2020 18:43

74

Двамата са били в джипа на младежа, когато е станала катастрофата.

“След преценка и анализ на наличните по делото доказателства е изготвено постановление за привличане към наказателна отговорност на С.Ц. и Г.И. по чл. 290, ал. 1, пр. 2 от НК. Те са обвинени за това, че на 21.04.2020 г., в гр. София, пред надлежен орган на властта – разследващ полицай при СРТП – отдел „Разследване“ – СДВР, съзнателно затаили истина по отношение на станали им известни факти и обстоятелства, свързани с предмета на доказване по друго наказателно производство (воденото срещу Кристиан Николов за предизвикано от него ПТП след употреба на наркотични вещества и причинена смърт на друг участник в движението)”, съобщава прокуратурата.

Самият Кристиан ще се изправи днес пред Софийския градски съд, където ще се решава мярката му за неотклонение.

Той обаче няма да бъде заведен в Съдебната палата, защото делото ще се гледа по скайп.

В съдебната зала ще бъдат само адвокатът, съдията и прокурорът.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.