На Острова пазаруват повече, Коледа бледнее

На Острова пазаруват повече, Коледа бледнее

Снимка: БГНЕС

Продажбите на хранителни стоки във Великобритания са скочили с 20,6% на годишна основа през четирите седмици до 22 март. Причина за това е масовото запасяване на хората преди страната да обяви карантина заради коронавируса. Отчетен е рекорд в историята по продажби на храни, сочат публикувани данни на компанията за пазарни проучвания Kantar, предаде от “Ройтерс”.

Според специалисти британците са пазарували по-често и са купували по повече продукти при всяко следващо посещение в магазина. За последните 4 седмици едно домакинство е похарчило средно по 62,92 лири (77,36 долара) повече от обикновено. Това се равнява на хранителни продукти за още 5 дни. За периода, приключил ден преди да се обяви пълната карантина в Кралството, продажбитеса достигнали 10,8 млрд. лири. 

“Това е дори повече от равнищата по Коледа – най-натовареното време от годината при нормални обстоятелства”, коментира Фрейзър Маккевит, ръководещ изследванията на търговията на дребно и потреблението в Kantar.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.