Нешка Робева: Нека отидем на Рожен и да покажем най-после, че сме народ, а не мърша

Нешка Робева: Нека отидем на Рожен и да покажем най-после, че сме народ, а не мърша
„Нека да отидем на Рожен, нека всеки да даде лептата си, нека да покажем най-после, че сме народ, а не мърша“.

Това призова от ефира на БНР Нешка Робева.

„Чувствам се жестоко унизена от това, което се вихри като разправия около трибагреника, който се издига на Рожен. Нека тези хора да запомнят, че на Еверест има български трибагреник и то не само български и никой не казва, че загрозяват природата. Ние унищожихме природата, унищожихме Черноморието, вижте в Рила какво става…“, посочи тя.

В предаването „Политически НЕкоректно“ Робева коментира политическата ситуация в България. Според нея сегашното правителство не е редовно:

„Това е правителство, дошло на власт с една лъжа. Те излъгаха своите избиратели. Те излъгаха по един безсрамен начин. Те изменят на всичко, в което са се клели. Те се изпират един друг“.

Не може, идвайки на власт с една лъжа, да работиш за истината, категорична бе тя и попита:

„За какво са промените, които те искат в Конституцията? Мога да се обзаложа, че една голяма част от тези народни представители дори не са прочели Конституцията. Пък и да са я прочели, не са я разбрали“.

Вървим към диктатура, смята Нешка Робева. Според нея опозиция няма. А за военния министър Тодор Тагаев тя изказа мнение, че е „клетвоотстъпник“:

„Той се е клел в друга система и ценности. /…/ Как може да вярваш на такива хора? Какво може да се получи от тези хора, които са готови и на дявола да служат, само за своето добро. Няма човек трезвомислещ на този свят, който да говори, че давайки 1 млн. снаряди за една война, помага. На кого помага? А от другата страна няма ли да отговорят на този милион снаряди? Или тях ги интересува територията, не ги интересува човекът? Този свят няма бъдеще“.

По думите й ДПС е партия, която трябва да бъде отстранена от властта:

„Това е етническа партия, изградена на етническа основа, което по Конституция е забранено. Ако тази партия не беше етническа, много политици в тази партия можеха да работят прекрасно за България. А те ги втвърдиха, отделиха и това, което аз чувам, е, че партията се грижи добре за електората и за кадрите си за разлика от нас, ганьовците“.

„Времето е отчайващо тревожно, защото виждаш как се преповтарят нещата. Докато имаше социализъм, имаше друг капитализъм, имаше една друга демокрация. В момента, в който се наложи един обществен строй, изведнъж нещата започнаха да се променят. Тези, които са хванали властта за рогата, започнаха да искат да укротят бика. Този бик вече се изроди и станахме въшки. Това ме тревожи – че все повече и повече ние се примиряваме. Има ли човек, който да не вижда накъде вървим?“, коментира Нешка Робева.

Според нея с медии не може да се занимават хора, които не търпят чуждо мнение, хора, които се нагаждат според конюнктурата, и хора, които на всяка цена държат да следват правилния път:

„Те се страхуват, че ако малко кривнат, могат да изгубят своите благинки“.

Има и хора, които изначално са свободни, подчерта тя.

„Сега искат забраната на една партия – защо? Какви са евроатлантическите ценности? Аз искам да знам или ако е имало такива, какво е запазено? Това, че искаш да затвориш устата на опонента, това, че не искаш да чуваш никой друг, освен себе си, това, че народът тъне в мизерия, а ние ще отделяме пари да помагаме в една братоубийствена война?“, продължи Нешка Робева.

Все пак нейната вяра е в децата на България.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.