Премиершата купи нов апартамент за 300 К, докато Денков бе министър, чука сапун частно, работи във ВУЗ

Премиершата купи нов апартамент за 300 К, докато Денков бе министър, чука сапун частно, работи във ВУЗ
58 хиляди лева годишна заплата получава жената на новия премиер Николай Денков.

Славка Чолакова, с която нямат официален брачен съюз, е ръководител на Катедрата по инженерна химия и фармацевтично инженерство към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, пише Пиринско Днес.

Месечното ѝ възнаграждение за ръководната позиция, която заема във ВУЗ-а, е приблизително 5 бона. На този пост тя е от 2015 г. насам, а кариерата ѝ в СУ стартира през 2006-а от най-ниското стъпало – асистент по физикохимия.

Премиершата всъщност е 10 години по-млада от Денков и зад гърба си има един развод. Първият ѝ съпруг е от Благоевград, където е родена и тя, а с него има две пораснали деца – син и дъщеря, които настоящият министър-председател приема като свои. Щерката Диана е учила в катедрата, ръководена от майка ѝ, където и вторият ѝ баща Николай Денков се води преподавател.

След като завършва магистратура, тя продължава със защита на докторантска степен, а сега е служителка на майка си, защото се води хоноруван преподавател във Факултета по химия и фармация. Брат ѝ Станислав също си е подсигурил добра реализация. Той работи в софийския офис на голяма американска компания и е възпитаник на университета „Уоруик“ във Великобритания, където е завършил мениджърска специалност.

Освен основната заплата на Славка и премиерската на Денков, която гони близо 9 хиляди лева, семейството има и странични доходи от частна дейност. Чолакова притежава собствена фирма „Природен дизайн“ ООД. Компанията, основана през 2010 г., се занимава с научноизследователска и развойна дейност в областта на естествените, медицинските, селскостопанските и техническите науки, като жената на Денков е дори консултант на други фирми как да печелят от билкови екстракти.

Двамата с премиера пък са изкарали и десетки хиляди левове от анализи и разработки на сапун, шампоан, пяна на бира и сладолед.

Нищо чудно, че през изминалата 2022 г. са си купили още един апартамент в София за близо 300 хиляди лева. / Пиринско Днес

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.