Новите случаи на коронавирус в света са 81 247

В световен мащаб новоконстатираните случаи на коронавирус са 81 247. Страните, които продължават да регистрират най-много случаи са САЩ, Русия и Великобритания, заяви на редовния брифинг секретарят на Националния оперативен щаб за борба с коронавирусната инфекция у нас доц. Димо Димов, цитиран от БНР. 

Китай днес съобщи само за два нови случая на заразени с COVID-19 през последното денонощие и за 20 нови асимптоматични случая, информира БТА като се позовава на Ройтерс.

Вчера бе съобщено за един нов случай на коронавирус и 15 нови асимптоматични случая. Двата нови случая от последното денонощие са “внесени” в страната. Общият брой на заразените с коронавирус в китай от началото на епидемията през декември са 82 883, а броят на починалите остава непроменен – 4633, по данни на здравните власти. 

В Германия за последното денонощие броят на потвърдените случаи нарастна с 947, като така общо заразените станаха 164 807, по последни данни на института за инфекциозни болести “Роберт Кох”, предаде Ройтерс. Смъртните случаи са нарастнали със 165 и достигнаха 6996. 

През последното денонощие в Южна Корея са регистрирани два нови случая на COVID-19 и един починал, обявиха днес здравните власти, съобщи БТА като цитира ТАСС. 

По данни на Центъра за профилактика и контрол на заболяванията общият брой на заразените в страната е 10 806, а на починалите – 255. Изписаните оздравели пациенти за последните 24 часа са 50. От началото на разпространението на инфекцията в Южна Корея са оздравели 9333 души. Властите отбелязват забавяне на темповете на разпространение на коронавируса в страната, след като седем поредни дни се регистрират по-малко от десет случая на заразяване за денонощие. 

Латинска Америка и Карибските острови днес надхвърлиха 15 хиляди жертви, съобщи Франс прес, като се позовава на официални данни. Потвърдените случаи на заразяване са над 282 хиляди. 

Бразилия е най-засегната страна от континента. Заразените са 114 715, а починалите 7921. След нея се нареждат Мексико (2507 починали и 26 025 заразени)и Еквадор (1569 и 31 881).

Перу се нарежда по брой на заразени – 51 185 – на второ място след Бразилия, съобщи ДПА. Смъртните случаи там обаче са значително по-малко – над 1400, по данни на властите. 

Колумбия одължи срока на общонационалната карантина до 25 май, като едновременно започне да възстановява икономическата дейности, обяви вчера президентът Иван Дуке, съобщи ТАСС.

Вчера Бразилия регистрира рекорден брой на починали за едно денонощие, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. По здравното министерство в страната са регистрирани 6935 нови случая на коронавирус и 600 починали от понеделник вечерта. Предишният печален рекорд от 474 починали датира от 28 април.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.