Орбан се хвали: Десетилетието – най-успешно за Унгария

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че изминалото десетилетие е било най-успешното за Унгария през последните 100 години, но страната е застрашена от климатичната криза, намаляването на населението и от заплахите, надвиснали над европейската икономика.

В годишното си обръщение към нацията Орбан каза, че макар и икономическият растеж на Унгария от близо 5% да е много по-голям от средния за ЕС, страната все още е тясно свързана с икономическото развитие на Блока, тъй като 85% от износа ѝ е за други европейски страни.

Още по темата

15 фев 2020 19:30

95

10 фев 2020 10:18

62

7 фев 2020 08:11

28

По отношение на демографския срив Орбан каза, че макар и правителствените помощи за женени двойки и за многодетни семейства да са помогнали, са необходими още мерки, предавa Bulgaria ON AIR.

Унгарският лидер обяви и политики за опазване на околната среда, включително увеличаване на площта на горите с 27%, стъпки, които да доведат до забрана на пластмасовите опаковки за еднократна употреба и планове за предлагане на стимули за използване на електромобили.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.