Отстраниха 13 аварии за водата в Шумен, работят по още 12

Отстраниха 13 аварии за водата в Шумен, работят по още 12

Снимка: БГНЕС

13 аварии по довеждащия водопровод към Шумен вече са отстранени, съобщи управителят на ВиК-Шумен Илиян Илиев пред БТА.

“Планът за днес е да отстраним още 12 аварии. Нашите намерения по план са утре да започнем да пълним довеждащия водопровод и водата да стига до хората”, каза още той.

Още по темата

16 яну 2020 10:50

83

16 яну 2020 08:10

16

28 дек 2019 16:45

139

Все още се работи по най-тежката авария, която предизвика и спирането на водата на 15 януари. Тя се намира в района на кв. “Дивдядово”.

“Там районът е свлачищен и предполагам, че свлачището я е предизвикало. Подменяме част от водопровода и сложността са точно тези заварки, които трябва да се направят и там трябва да бъде укрепен ската, който предизвиква тези аварии”, обясни управителят на местното ВиК дружество.

Илиян Илиев обърна внимание , че самото пускане на водата също крие рискове.

Водопроводът е стар и пускането трябва да бъде много бавно, за да не се получат хидравлични удари и да бъдат предизвикани нови аварии”, посочи той.

Водоподаването за Шумен трябваше да бъде прекъснато на 17 януари в 0.00 часа заради планов ремонт. Заради аварията в района на кв.”Дивдядово” ремонтните дейности обаче бяха изтеглени 24 часа по-рано.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.