От ГЕРБ не подкрепят импийчмънт на Радев: Не искаме война!

ГЕРБ няма да инициира или подкрепи процедура по импийчмънт на президента Румен Радев. Това обявиха от партията на брифинг в централата си, с който опровергаха информации по темата.

Вицепремиерът Томислав Дончев каза, че аргументите за това могат да бъдат политически и юридически и изложи политическите.

Още по темата

6 фев 2020 17:00

756

5 фев 2020 10:53

244

“Ние не желаем да има напрежение или война между институциите. България има нужда от нормално работещи институции, както са уредени в Конституцията и законите. На второ място не желаем да инвестираме в политическо противопоставяне. Най-важното – не искаме да допринасяме и за разделение в обществото”, каза Дончев.

Дончев каза също, че оттеглянето на доверието от държавния глава е политическо изказване и няма влияние върху институциите. Той уточни, че изказването на депутата Георги Марков, че може да поискат импийчмънт, след като излезе решението на Конституционния съд, е било преди решението на Изпълнителната комисия и посочи, че това е партия, в която всеки има мнение.

Войната между институциите не била по инициатива на ГЕРБ, но нямало как да не отговорят на предизвикателството.

“В никакъв случай не смятаме, че това е от полза на България, на българските избиратели. Разчитаме на разумен подход от всички, които са получили доврието на хората, да ги представляват в рамките на техните правомощия”, посочи шефката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Според нея БСП продължават да следват своята политика чрез внушение и мантри да привличат вниманието върху себе си. По думите й лидерката на социалистите Корнелия Нинова твърди, “че ни е отказала нещо, за което ние не сме я канили – не сме предлагали на БСП коалиция”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.