По Великден – редица нарушения на карантината в Търновско

Няколко граждани от област Велико Търново са нарушили наложената им домашна карантина през почивните дни около Великден, съобщават от Областната дирекция на МВР.

На 17 април са регистрирани трима мъже, нарушили заповедта на министъра на здравеопазването. В четвъртък следобед в Свищов служители на полицейското управление са извършили проверка на 60-годишен местен жител. В хода ѝ е изяснено, че той е бил поставен под карантина и в срока на наложените от РЗИ мерки е напуснал дома си.

Същият преди обед в Горна Оряховица на КПП е извършена проверка на лек автомобил “Мазда”, управляван от 49-годишен мъж от същия град. В хода ѝ е установено, че водачът е нарушил предписанията за поставяне под карантина. Наложената мярка е трябвало да изпълнява на адрес в село Куцина.

По двата случая са започнати досъдебни производства.

В четвъртък около обяд отново в железничарския град е установен още един мъж от Севлиево, който би трябвало да е в жилището си и да не го напуска, според предписанията на РЗИ за поставени под карантина лица. Срещу него е започнато бързо производство.

Мъж от Свищов и жена от Златарица вече са с повдигнати обвинения за същите нарушения. В хода на проведените разследвания са събрани достатъчно данни, че двамата на два пъти са нарушили наложени им мерки против разпространението или появата на заразна болест, като са напуснали домовете си, където е трябвало да пребивават за определен срок от време. След доклад на материалите по двата случая в съответните прокуратури, двамата са привлечени, като обвиняеми, наложени са им мерки за неотклонение “подписки”.

В петък при проверки, извършени на адреси в Горна Оряховица и село Камен, са установени мъж и жена, които са нарушили предписанията на РЗИ и са напуснали жилищата си. По двата случая са започнати досъдебни производства.

В събота при извършени проверки на два адреса в село Раданово е установено, че трима мъже, поставени под карантина не са в жилищата, с което са нарушили предписанията на РЗИ. По трите случая са образувани досъдебни производства.

В неделя при извършена проверка на адрес на поставен под карантина в железничарския град е установено, че същият не пребивава в жилището, с което е нарушил наложените от РЗИ предписания. По случая е започнато досъдебно производство.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.