Ученички от Попово намериха плик с пари и го предадоха

Ученички от Попово намериха плик с пари и го предадоха

Снимка: Dnes.bg

Ученички от Попово са намерили плик с пари, който предали в полицията.

Двете момичета са получили благодарствени грамоти от ръководството на Районното управление, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище.

На 18 май следобед седмокласничката в ОУ “Л. Каравелов” Татяна Стоянова и осмокласничката в Профилираната гимназия “Хр. Ботев” Виктория Борисова забелязали на градския площад паднал найлонов плик с 290 лв.

Не се поколебали нито за миг в решението си веднага да тръгнат за полицията. По-късно е установен и собственикът на изгубения плик.

Момичетата са били приети от началника на управлението гл. инсп. Ивелин Христов и от началника на група “Охранителна полиция” ст. инсп. Стефан Стефанов. Връчени са им благодарствени грамоти от името на ръководството на ОД на МВР.

“Първо си помислихме, че това може да е пенсията на някой възрастен човек. И че е много вероятно това да са последните пари на някого, с които е разчитал да изкара месеца в настоящото трудно време на епидемия”, са споделили девойките.

На срещата, за да благодари лично, е присъствала и жената, изпуснала плика. Тя работи в потребителска кооперация, а парите били служебни.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.