Отложиха и Октоберфест заради COVID-19

Отложиха и Октоберфест заради COVID-19

Снимка: БГНЕС

Тазгодишното издание на известния фестивал на бирата Октоберфест, който всяка есен се организира в Мюнхен, е отменено заради разпространението на коронавируса. Това съобщи германският вестник “Билд”. 

Според информация на изданието официално за отмяната на фестивала ще съобщят днес на пресконференция премиерът на Бавария Маркус Зьодер и кметът на Мюнхен Дитер Райтер.

Миналата седмица Зьодер заяви, че е “доста скептичен” относно това дали Окторбефест ще се състои тази година в контекста на пандемията. Вчера той отново изрази съмненията си в ландтага (областния парламент) на Бавария. Според Зьодер с оглед на международния характер на фестивала не е целесъобразно да се състои при сегашните условия.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.