Тройна радост: Тризначки се родиха в Добрич

Тройна радост: Тризначки се родиха в Добрич

Снимка: flickr

Тризнаци се родиха в болницата в Добрич. Трите момиченца са с тегло 1800 грама, 1700 грама и 1450 грама. На височина са между 42 и 45 сантиметра, съобщиха от здравното заведение.

Майката е на 36 години, заченала по естествен път и е родила бебетата със секцио. Жената вече има десетгодишно момченце от първата си бременност.

Новородените са изплакали в края на 33-а седмица от бременността – преди термина в края на август, и са в добро общо състояние, но се нуждаят от специалните грижи на неонатолозите.

За втори път тази година родилното отделение на болницата посреща тризнаци. През април – след като повече от десетилетие такова събитие в лечебното заведение не се е случвало, се родиха момиченце и две момченца. Трийсетгодишната им майка също е заченала по естествен път.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.