Протестиращи обмислят разширяване на стачките и затваряне на нови кръстовища в столицата

Протестиращи обмислят разширяване на стачките и затваряне на нови кръстовища в столицата

На 46-ия ден от протестите стачкуващи в столицата заявиха пред БНР, че се обмисля разширяване на периметъра на действията им.

Те коментираха, че е възможно да затворят още ключови точки в София, съобщава Фактор.бг.

Припомняме, че към този момент са блокирани кръстовищата до Софийския университет, пл. Орлов мост и т.нар. „триъгълник на властта“. Засега организаторите на протеста не са коментирали подобни идеи.

През вчерашната вечер на протестите сред основните теми беше изказването на Цвета Караянчева, която ги ядоса с констатацията, че шествията намаляват и младите хора се разотиват.

Според демонстрантите винаги ще има подобно говорене, което обаче трябвало да се игнорира.

На законен контрапротест на който се бяха събрали около 40 души, на бул. „Ситняково“ пък беше поисана оставката на Румен Радев заради това, че вместо да обединява, разделя народа и е изправил българи срещу българи.

Протестиращите поискаха още премахването на палатковите лагери от центъра на столицата, тъй като заради 50 души на практика страдат стотици хиляди.

Очаква се утре да се проведе поредната акция от т. нар. серия „изненада-блокада“. Все още не се знае коя сграда ще пострада и ще бъде замеряна с яйца и домати. Последно в петък протестиращите направиха „омлет“ върху БНТ и отново поискаха оставката на директора Емил Кошлуков.

Фактор, Епицентър

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.