Проф. Балтов: Трябва да се спазват трите Д и да има самоконтрол

Проф. Балтов: Трябва да се спазват трите Д и да има самоконтрол

Снимка: БГНЕС

В никакъв случай не трябва да се отхлабват мерките и това, което се направи последните две седмици, не води до нищо добро. Трябва да се спазват трите Д – дистанция, дезинфекция и дисциплина, и най-вече – повече самоконтрол. Днес имаме рекорден брой починали за денонощие пациенти, имаме втори сериозен пик”, каза директорът на “Пирогов” проф. Асен Балтов в ефира на bTV. 

Той в момента е поставен под 14-дневна карантина заради контакт със заразен. 

Директорът на най-големия център за спешна помощ у нас сподели, че в “Пирогов” в момента няма заразени медици. В началото на пандемията обаче много медици са били заразени от пациенти, постъпили с други оплаквания. По време на първата вълна един пациент е заразявал 10-15 души от персонала, допълни проф. Балтов. 

В “Пирогов” се тестват всички медици, които са били в отпуск за 10 или повече дни. Така са хванали и случаи на безсимптомно прекаран коронавирус. 

Проф. Балтов обясни, че все още не се знае кой ще плаща за тестовете на персонала и пациентите, но увери, че в “Пирогов” те са безплатни.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.