Проф. Ива Христова: Тежките случаи на COVID-19 намаляват

Проф. Ива Христова: Тежките случаи на COVID-19 намаляват

Снимка: Pixabay

Новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 105. 87 са излекувани, а починалите са 4-ма. Това сочат данните на единния информационен портал. 

“Това е нормалното развитие на вирусната епидемия. Тепърва ще има дни, през които ще имаме около 100 положителни проби, както и такива, в които тази бройка ще бъде надхвърлена. И причината за това ще бъде нашето собствено поведение и осъзнатост”, заяви зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова в ефира на bTV. 

Проф. Христова е категорична, че трябва да се научим да живеем с този вирус. Според нея броят на новите случаи говори, че засега се справяме добре с епидемията, както и че, ако не бяхме предприели строгите мерки в началото, сега щяхме да имаме по 1000 новозаразени на ден. 

Още по темата

27 юни 2020 09:00

30

27 юни 2020 06:40

191

Зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести обясни колко важна е индивидуалната отоворност при спазването на мерките срещу заразата. Според нея хората се разделят на две групи – такива, които все още са стресирани от пандемията и такива, които не вярват в съществуването на COVID-19. Тя съветва едните да се успокоят, а на другите да видят какво се случва с тежките случаи в бониците. 

“Всеки трябва да бъде така добър да предпази поне близките си”, каза проф. Христова и отбеляза, че не е добре да се болен и да заразиш още 50 души. 

Броят на тежките случаи намалява, което говори, че вирулентността и силата на COVID-19 също намаляват, допълни зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести. Проф. Христова изтъкна, че бавно ще се изгради колективен имунитет, както и че се намираме още в началото на този процес.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.