Путин постави в шах света

Путин постави в шах света
Едва ли някой от западните лидери е предполагал, че той ще се осмели да направи този категоричен ход с признаването на независимостта на ДНР и ЛНР.

Руският лидер отдавна е показал, че е гросмайстор в политическите игри, когато те изискват смелост и отговорност.

Месеци наред НАТО гърми, че Путин ще нападне Украйна.

Американският президент Джо Байдън дори определи датата на войната.

Е, тя не се случи. Но Байдън продължи да твърди, че Путин ще нападне Украйна. Уверенията на руския държавен глава, че не иска война със съседката си, минаваха като глас в пустиня.

Никой не искаше да чува. Байдън ревеше на принципа “Едно си баба знае, едно си бае”. Европа и Украйна даваха ясно да се разбере, че не искат война.

Но САЩ, който никога не воювал на собствена територия, но пък е специалист по износ на войни, привиква на оръжие.

Украйна е на Владимир Илич Ленин, тя е създадена от него, каза Путин в обръщението си към народа.

Факт ли е това? Факт. Истина ли е, че Крим е подарен от Хрушчов? Истина е.

Вярно ли е, че през 2014 г. в Украйна беше извършен държавен преврат, след който в страната настана хаос? Истина е. Никой не може да оспори тези исторически факти.

Ето затова и анексирането на Крим стана съвсем естествено. Той е бил винаги руски, още от времето на Екатерина Велика. Донецк и Луганск, където живее преобладаващо руско население, бяха превърнати в арени за разчистване на сметки.

Съседи, които доскоро са живели в мир, бяха изкуствено изправени едни срещу други да се бият и избиват.

Това ми го признаха лично и украинските, и руските бойци в началото на войната. Казаха ми, че не знаят защо са озверели един срещу друг, но вече няма връщане назад.

Вече 9 г. се подклажда конфликтът в Донбас. Хората не могат да живеят спокойно нито ден. И никой да не говори за Минските споразумения.

Защото авторите им гледаха спокойно как те се нарушават. Русия настояваше до вчера за дипломатично решаване на кризата, Европа – също.

Какво следва след признаването на ДНР и ЛНР – тепърва ще разберем. Със сигурност Западът ще продължи да налага санкции и да заплашва, а Путин ще действа.

Albena Borisova

https://www.facebook.com/albena.borisova.52/posts/5029717807066924

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.