Първи жертви на Covid-19 в САЩ, Австралия и Тайланд

Първи смъртен случай на новия коронавирус в САЩ и Австралия. Междувременно Китай съобщи за увеличение на новите случаи на заразата вчера.

Здравните власти във Вашингтон съобщиха за първи смъртен случай от COVID-19 в Съединените щати. По-късно президентът Доналд Тръмп уточни, че става въпрос за 50-годишна жена. По думите му няма основание за паника, защото в страната има 22-ма заразени.

Още по темата

1 мар 2020 08:33

126

29 фев 2020 09:16

51

28 фев 2020 21:50

19

28 фев 2020 20:06

21

“Справяме се наистина добре, много, много професионално. Страната ни е подготвена за всякакви ситуации. Бих искал да помоля и да обърна внимание на медиите и политиците да не предизвикват паника, защото няма причина за това“, заяви Тръмп.

Австралиец на 78 години, пътувал на круизния кораб “Даймънд принсес”, който беше поставен под карантина в Япония, стана първата жертва на вируса в Австралия, пише БНР.

Тайланд съобщи за първи смъртен случай в страната, свързан с новия коронавирус, предаде ДПА. Става дума за 35-годишен мъж, който първоначално бил приет в болницата за лечение на малария и по-късно дал положителни проби за коронавируса. Пациентът починал от множествена органна недостатъчност.

Здравните власти разследват дали смъртта му е причинена от коронавируса, защото пробите му са били отрицателни след 16 февруари.

До днешна дата Тайланд е съобщил за 42 случая на заразяване с коронавируса. Трийсет пациенти са изписани от болницата, а 11 все още са лекувани.

Премиерът на Армения Никол пашинян съобщи днес за първия случай на новия коронавирус на територията на страната, предаде ТАСС. Пациентът е на 29 години, пристигнал е със самолет със съпругата си от Иран на 28 февруари, написа Пашинян на страницата си във Фейсбук.

Гърция потвърди три нови случая на COVID-19, с което заразените в страната станаха общо седем.

Междувременно Китай съобщи за 573 потвърдени нови случаи на вируса вчера, спрямо 427 предишния ден. Това е най-голямото дневно увеличение за една седмица, отбелязва Ройтерс.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.