Радев: България няма време за пилеене, за да организира избори след избори

Радев: България няма време за пилеене, за да организира избори след избори
Трябва да имаме правителство, всички го очакваме, не мисля, че България има време за пилеене, за да организира избори след избори.

Това каза пред журналисти в Созопол държавният глава Румен Радев, предаде БТА.

Президентът посочи, че сега е моментът да се прояви отговорно отношение и да се проведе диалог и консенсус около важни приоритети.

Той изрази надежда, че до нови избори няма да се стигне. Ако все пак се наложи, Радев коментира, че ще съобщи дали състава на служебното правителство ще остане същият, или ще има промени.

Държавният глава допълни, че служебното правителство си върши работата по възможно най-добрият начин в тази обстановка.

Радев няма да бърза да връчва мандат за съставяне на правителство

Той ще даде възможност на партиите да проведат диалог и да постигнат консенсус. Това се разбра от изявлението на държавния глава пред интелектуалци във Варна по-рано днес, пише 168 часа

В момента на дневен ред най-важната задача, която стои пред нас, пред партиите и пред България, е съставянето на устойчиво, ефективно работещо правителство,

Държавният глава тази вечер участва в отбелязването на празника на Созопол, посветен на Света Марина. Прзидентът посети фотоизложбата „Уловени мигове от созополско око“, подредена пред летния театър „Аполония“. Там бяха наградени авторите на отличените творби. Държавният глава отличи най-младия участник в конкурса, излъчил фотоизложбата.

В летния театър започна празничен концерт с „Талантите на Созопол“. Румен Радев отправи приветствие към гражданите на града по случай празника.

Утре в президентската програма е предвидено посещение в църквата „Свети Димитър Солунски“ в Айтос. Там държавният глава ще поднесе цветя по повод 184-ата годишнина от рождението на Васил Левски.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.