Радев: Премиерът не е император и НСО не са му слуги! Някои са изгубили здравия си разум!

 Радев: Премиерът не е император и НСО не са му слуги! Някои са изгубили здравия си разум!

Румен Радев заяви, че няма никакъв пробив в родната сигурност!

Леко се ядоса президентът Румен Радев на твърденията, че видиш ли, имало пробив в националната сигурност на страната.

И то, защото НСО е позволило снежната атака срещу Кирил Петков и Никола Минчев на 3 март, на върха Шипка.

Румен Радев няма да иска оставки от службите

Помним, че тогава двамата и особено премиерът, бяха люто освиркани и охулени от присъстващите, а за капак яка снежна топка полетя към главата на Кирил Петков. Това стана повод за спекулации относно пробиви в сигурността, на което държавният глава даде ясен отговор.

„В сигурността няма никакъв пробив, но ако питате мен, пробивът е в здравия разум и то отдавна. Трябва да се знае, че премиерът не е император и службите не са му лични слуги.

Те нямат за задача да го обгрижват и да му ринат снега пред краката, а да пазят сигурността му. Това и са направили, за което лично той също им благодари.

Така че всякакви опити да се окалят службите и да се политизира с цел нечии други дивиденти, няма да стане“, категоричен е Румен Радев, предава vtorifront.bg.

Радев е твърд, че няма да поиска дори една оставка от служители на НСО, както поискаха Христо Иванов и Атанас Атанасов от Демократична България.

Те настояха за незабавна смяна на ръководството на специалните служби, защото не си вършили работата.

„Обвиненията към службите, че имали влияние от Русия, са напълно безпочвени.

А и трябва да сме наясно, че при всяка смяна на управлението няма как да бъдат сменяни и ръководствата на службите“, каза Румен Радев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.