Радев издразни украинския външен министър и той му отвърна

Радев издразни украинския външен министър и той му отвърна
Украинският външен министър видимо не хареса коментара на Радев за „братските славянски народи“ – руснаци и украинци.

„След като Русия нападна Украйна, малцина биха посмели да нарекат двата народа братски“ – така външният министър на Украйна Дмитро Кулеба реагира на думи на президента Румен Радев още на старта на официалната среща между двамата тази сутрин. Репликата от встъпителната реч на Радев, която провокира украинския първи дипломат, бе:

„Аз се надявам, че Вашата страна прави всичко възможно, за да минимизира риска за живота на цивилните граждани, на българското национално малцинство и още веднъж призоваваме тази безсмислена братоубийствена война между два братски славянски народа да спре възможно най-бързо.“

„Ако с Русия сме братски народи, то най-вероятно сме като Каин и Авел,“ добави Дмитри Кулеба, препращайки към библейската история за децата на Адам и Ева. В нея Каин се превръща в първия убиец на Земята, след като поради завист слага край на живота на брат си Авел.

„Има много повече основания украинците и българите да се смятат за братски народи. Особено след тази искрена подкрепа, която Вие, господин президент, и кабинета на министрите на България, оказвате,“ подчерта още украинският министър, посочи Булевард България.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.