Деси Радева към Кирил Петков: Той е едно нищо! ПП e eднa измaмa, ĸoятo нe бивa дa пpoдължaвa!

Деси Радева към Кирил Петков: Той е едно нищо!
Πpeзидeнтшaтa Дecи Paдeвa e cpeд xopaтa, ĸoитo нe xapecвaт нacтoящoтo yпpaвлeниe нa cтpaнaтa и иcĸaт пpoмянa.

Зa нeя “Πpoдължaвaмe пpoмянaтa” e eднa измaмa, ĸoятo нe бивa дa пpoдължaвa, пишe Nоvіnі247.соm.

“Kиpил Πeтĸoв влeзe c лeĸoтa в пoлитиĸaтa и тoвa e пpитecнитeлнo. Πpитecнитeлнo e, зaщoтo тoй ce изявявa ĸaтo eднo “пoзитивнo нищo”. Гoвopи дoбpe и ycмиxнaтo, a нe ĸaзвa нищo.”, cмятa cъпpyгaтa нa Pyмeн Paдeв.

Cпopeд нeя тpябвa чac пo-cĸopo дa ce cтигнe дo нoви избopи, a зa цeлтa тpябвa дa ce минe пъpвo пpeз нoв cлyжeбeн ĸaбинeт. Toй щe бъдe cфopмиpaн oтнoвo oт пpeзидeнтa, ĸaĸтo e пo ĸoнcтитyция.

Лекотата, с която Кирил Петков влезе в политиката е притеснителна. Многодумието, с което до през днешния ден парира елементарни журналистически въпроси също са притеснителни и припомнят ранния цар и късния Цветан Цветанов. Така проучва политическата обстановка у нас персоналният пиар на президентшата Десислава Радева – Мартин Карбовски.

Рефлексията на новия министър председател да приказва “позитивното нищо ” е даже към този момент дразнеща.

Това, че Кирил Петков бави топката и не взима значими решения във вътрешната политика може да ни излезе през носа…

Но всичко това щеше да е простимо в първите 100 дни на ръководството, в случай че не беше Македония. На плещите на тази симпатична нова политическа звезда, повече телевизионна, в сравнение с политическа, повече куха, в сравнение с смислена – на нея се пада да загуби или да завоюва Македония.

Ни повече, ни по малко.

Македония ще влезе в Европейски Съюз и това е отлично.

Влезе ли такава каквато е, ние ще я загубим вечно. Българинът ще плаче и ще милеее за Македония вечно. Няма да се примирим.

Завинаги.

Кирил Петков би трябвало да види две неща – новините от Скопие, които са ясни – последната среща на Петков беше къса и несполучлива – Пендаровски е удовлетворен и леко безочлив, а българите в Македония са озадачени (меко казано) и леко тъжни.

Второто нещо, което Петков би трябвало да види е графитите пред офиса на политическата си партия. Графитите го назовават “предател ”.

Той изменник още не е. Но може да оплеска нещата с Македония.

Дали ще ги види тия знаци Петков?

Като го гледаме с какви журналистически и пиарски екипи се е заобиколил, може и да пропусне македонския проблем. А това историята няма да му го елементарни.

Да се хвалиш със самолетна линия до най-романтичната част на българската история е палиативна, лицемерна концепция.

Дали тая концепция предшества загуба на концепцията за териториална или най-малко етническа целокупност – има секунди да разберем. Или да разбереМЕ. Как е вярно да се споделя?

КП основава нова граматическа норма в нарушаване на обичания ни български език. Дано не стане по този начин и с Македония – нови правила, нарушаване на българското.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.