Радев разпорежда проверка дали снайперисти пазят къщата на Борисов в Банкя

Радев разпорежда проверка дали снайперисти пазят къщата на Борисов в Банкя
Президентът Румен Радев ще възложи на службите за сигурност да му докладват има ли заплаха за сигурността на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това съобщи самият Радев по време на консултациите за съставяне на правителство с представителите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

Темата беше повдигната изненадващо от ген. Атанас Атанасов от ДСБ по време на консултациите за правителство, който заяви, че снимки в интернет пространстовото показвали как снайперисти охранявали оградата на къщата на Бойко Борисов в Банкя.

Атанасов посочи, че бил „залят от телефонни обаждания от неслучайни хора“, които били притеснени от гледката.

„Тъй като тези мерки се вземат от една комисия, в която двама от членовете са назначени от вас, не знам дали сте информирани за това. Но ако в навечерието на съставянето на правителство има непосредствена заплаха за мандатоносителя, то това би било изключителен проблем за държавата“, заяви Атанасов и призова Радев да разкрие детайли, ако разполага с такава информация.

Държавният глава му отвърна, че когато става дума за заплаха за сигурността на физическо лице, това не бива да става публична информация. Той обаче увери, че ще говори със службите за сигурност и ще изиска такава информация.

„По принцип имам информация, когато има по-голям риск в сферата за сигурност. Мисля, че конкретика, специално когато се касае за заплаха на физическо лице, не бива да става публична информация. Това е мой принцип. Но ще говоря със службите за сигурност да изискам такава информация, за която споменахте“, отговори Радев.

Снимките на охраната край оградата на Борисов са публикувани още преди 6 дни от журналиста Димитър Стоянов. На тях се виждат двама мъже, които са в тежко бойно снаражение.

Пред журналистите Атанасов обяви, че ще попитат както служебния премиер, така и служебния вътрешен министър, защо е вдигнато нивото на охрана на Борисов.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.