Радев скастри партиите за забавената актуализация на бюджета и каза на кого ще даде третия мандат! ВИДЕО

Радев скастри партиите за забавената актуализация на бюджета и каза на кого ще даде третия мандат! ВИДЕО
Президентът Румен Радев отправи упрек към НС за това, че все още не е приел актуализацията на бюджета.

„Не можем да оставим хората в пандемична криза без финансова подкрепа, без подкрепа за бизнеса, за здравето. Няма как да стане. Очаквам отговорност от всички и затова свиквам КСНС“, отсече държавният глава.

На въпроса кога ще връчи втория проучвателен мандат, той разкри, че започва нов кръг консултации с парламентарните сили. „Ще преценя на кого и кога, когато чуя от тях визията им за правителство. Искам да чуя идеите на партиите как ще съставят правителство“.

„Аз искам да видя ясен ангажимент от българския парламент. Така ще си проличи кой носи отговорност и кой сее хаос в държавата. Ще преценя кога и на кого да връча евентуален трети мандат когато чуя идеите на парламентарно представените партии. Искам да чуя идеята на партиите как ще съставят правителство“, допълни Радев.

На въпроса как приема подкрепата от ИТН за негов втори мандат начело на „Дондуков“ 2, Радев отвърна еднозначно: „Благодаря на г-н Трифонов, но ние с г-жа Йотова очакваме подкрепа от всички почтени граждани, очакващи промяна в държавата“.

„Партиите трябва да осъзнаят своята отговорност. Служебното правителство доказа, че е възможно единодействие, но не виждам готовност от партиите да следват този модел. Крайно време е да оставят настрана идеологическите различия и да намеря цивилизован тон“, призова държавният глава.

Той разкри, че не е съгласен с острите декларации на политиците, защото зад тях стоят десетки хиляди избиратели, копнеещи за едно и също – спокойствие и визия за решаване на проблемите. „Опитът за правителство на малцинството катастрофира. Трябва да вървим към изпитаните модели на парламентарната демокрация“, смята президентът. Той даде се разбере, че не иска да мисли за нови избори, преди да са изчерпани всички механизми за реализирането на мандат.

Радев иначе очаква увеличаване на миграционния натиск към страната и смята, че трябва да се положат допълнителни съвместни усилия за увеличавана на контрола и механизмите за отбрана. Радев е на границата с Турция, където днес проверява състоянието на бежанските центрове, кадровия потенциал за опазване на браздата и състоянието на оградата.

„Уважавани български офицери като ген. Нейко Ненов и ген. Андрей Боцев (и двамата вече покойници – б.р.) бяха наказани за това, че оградата била скъпа. Двуредовата ограда. А сега за едноредовата се плати 4 пъти по-скъпо. Ще има ли яснота за истината за съоръжението. И после да питаме защо няма средства“, обясни Радев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.