Радев „хвърли ръкавицата“ към Борисов: Да се кандидатира за президент, за да спаси честта на ГЕРБ

Радев „хвърли ръкавицата“ към Борисов: Да се кандидатира за президент, за да спаси честта на ГЕРБ
Мисля, че е крайно време г-н Борисов (Бойко Борисов – лидер на ГЕРБ-СДС – б.р.) да спре да използва партията си като щит и да се кандидатира за президент, заяви президентът Румен Радев преди откриването на учебната година в Минно-геоложкия университет.

„Редно е той да се кандидатира за президент“, добави той.

Радев коментира и въпроса дали смята, че ще спечели изборите за президент още на първи тур.

„Не искам да се превръщам в гадател. Разчитам на подкрепата на всички българи, които истински желаят промяна, които искат България да бъде една нормална, демократична, свободна и модерна държава“.

Президентът поздрави служебното правителство, че е „започнало да въвежда ред в хаоса“ в енергетиката, насаден от предишните управляващи и да обезврежда заложените от тях мини.

„Трябва да се унищожат една по една олигархичните зависимости в енергийната ни система. Трета поредна седмица цените на тока в България са едни от най-ниските в Европа“, добави той.

Купеният вот е грозно явление

„Грозното явление на купен вот няма място в една демократична държава и е странно, че някои партии упорито се идентифицират с него“, каза той.

На въпрос съгласува ли Бойко Рашков своите акции, свързани с търговията на гласове, Радев заяви: „Заявявал съм го неведнъж. Не се меся в работата на нито един министър. Очаквам Министерството на вътрешните работи и службите да продължат да работят решително и да защитят честността и на предстоящите избори. Грозното явление на купен вот няма място в една демократична държава и е странно, че някои партии упорито се идентифицират с него“.

Не се меся в работата на нито един министър, но очаквам МВР и службите за сигурност да продължат да работят, за да защитят честността на изборите, коментира той обвиненията на ДПС, че Бойко Рашков е допуснал полицейски произвол срещу симпатизанти и членове на партията.

Той допълни, че Кристалина Георгиева е поискала работна среща с него в началото на септември. „Тя сподели какви са световните тенденции в икономиката, развитието на инфлацията и какви могат да бъдат последствията за България“, допълни президентът.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.