Радев ще остави Гешев още малко главен прокурор, дори ВСС да го свали

Радев ще остави Гешев още малко главен прокурор, дори ВСС да го свали
Имаме новина! Главният прокурор няма да бъде свален скоро!

От президентската институция коментираха неофициално за BNEWS, че страхът на Борисов от Гешев няма да приключи днес, дори ВСС да се поддаде на натиска от Банкя и да отстрани главния прокурор.

Текстът в Конституцията дава право на президента да не подпише от първия път указа за освобождаването на Гешев и той ще се възползва от това.

Радев направи така и първия път при избора на Иван Гешев за главен прокурор. Пилотът от Дондуков щял да стисне зъби и да забрави как прокурори му нахлуха в къщичката преди 3 години и го извадиха пред фонтана с вдигнат юмрук. Бил убеден, че Борисов му е скроил номера и сега идва време за сладко отмъщение.

Така държавният глава ще остави време на Гешев да свърши още малко работа по разобличаването на Бойко Борисов. Румен Радев бил в течение от службите за натиска от кръга „Банкя“ към ВСС и приготвения рушвет за екзекутирането на Гешев.

Конституцията е ясна: Президентът не е длъжен да подпише от раз решение на ВСС за избор и сваляне на един от Тримата големи в съдебната власт
Член 129, Ал. 2 Председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор се назначават и освобождават от президента на републиката по предложение на пленума на Висшия съдебен съвет за срок от седем години без право на повторно избиране. Президентът не може да откаже назначаването или освобождаването при повторно направено предложение.

Да го кажем ясно: Шоуто продължава, дръжте пуканките! Идва скоро и Магнитски 3 Х 3
Докато дойде време за новото решение на ВСС и задължителния указ на Румен Радев, Гешев ще направи обръщение по БНТ утре към нацията с факти за корупцията на Борисов като премиер, а другата седмица ще ги изнесе пред цяла Европа в Европарламента и ще приключи с Борисов политически, въпреки че партиите на Прокопиев и на Иван Костов ПП и ДБ/ДСБ засега му пазят имунитета и го спасяват от затвора.

Дискредитирането на Борисов ще бъде такова, че ще стане токсичен за всичките му западни “началници” и ще бъде включен заедно с авера си Валентин Златев от САЩ в третия списък по Магнитски за гранде корупция.

Вчера Гешев посети и Посолството на САЩ с няколко папки и флашки, които остави на разположение на екип разследващи лица от американските специални служби. След срещата те са заминали за Вашингтон.

Източник/ци: Радев ще остави Гешев още малко главен прокурор, дори ВСС да го свали – Би Нюз – Топ новини от България

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.