Разследват ръководството на “Възраждане” за присвояване на субсидия

Разследват ръководството на "Възраждане" за присвояване на субсидия

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство по разследване на Нова телевизия за присвояване на партийни субсидии. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Досъдебното производство е за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай.

В разследването се изнасят данни за престъпление по член 203 от Наказателния кодекс, което е законен повод за образуване на досъдебното производство.

Разследването трябва да установи дали длъжностно лице от ръководните органи на партия “Възраждане” е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн. лева, връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията.

Ще бъдат проверени изнесените факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП “Възраждане” – постъпления и преводи към други сметки.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.