РАЗТЪРСВАЩАТА ИСТИНА за протеста от “един зърнар без майбах”. Денков – човекът на ГЕРБ, който ще бъде пожертван заради изпрания Борисов. Къде се изпариха едни 500 милиарда евро

РАЗТЪРСВАЩАТА ИСТИНА за протеста от "един зърнар без майбах". Денков - човекът на ГЕРБ, който ще бъде пожертван заради изпрания Борисов. Къде се изпариха едни 500 милиарда евро
Едва ли много хора ще прочетат това, но и един да е, съм длъжен да го напиша.

Протестите, които се провеждат от днес, не са на “зърнарите” с майбасите, както се опитват да ви убедят продалите се български журналисти и медии.

Тези с майбасите нямат причина да протестират.

Години наред сектор Земеделие беше мачкан и унищожаван. Години наред беше подложен на рекет (искаш субсидия, ще трябва да дадеш процент и на нас) и изнудвания.

Ще напомня, че в този отрасъл се включват зеленчукопроизводство, животновъдство, лозарство, овощарство, тютюнопроизводство, пчеларство, рибарство. И горите (да, онези гори които изсякоха и заради липсата на които всеки по-силен дъжд се превръща в потоп). Може и да забравям нещо, да ме прощават колегите.

Та тези хора протестират, а не онези с майбасите.

Протестират, защото чашата преля, а не защото искат да печелят на ваш гръб. Протестират, защото за първи път този сектор се обедини около общите неволи.

И когато медиите ви обясняват, че протестират срещу евтина пшеница, се запитайте защо тази година цената на пшеницата е близо два пъти по-ниска от миналата година, а хлябът ви е дори по-скъп?

Запитайте се защо млякото се изкупува на 0.75 ст за литър, а ви го продават на 3 лева.

Запитайте се защо тичате като луди към западни вериги магазини за поредната промоция, чиято печалба се изнася навън, а нашите продукти не са конкурентноспособни.

Запитайте се защо в България се наляха над 500 млрд. евро безвъзмездна помощ, а в същото време нямате нищо? Нямате и 10 км. европейска магистрала, камо ли второстепенен път. Нямате една европейска болница, камо ли здравеопазване.

Нямате едно нормално училище, камо ли образование.

Нямате производство, а ядете пластмаса.

Нямате море, а ходите в Гърция.

Нямате един нормален и работещ отрасъл.

Дали тези над 500 млрд. са отишли за 10 майбаха? Или са отишли другаде?

(Повечето хора дори не могат да си представят каква е разликата между милион и милиард, затова обичам да правя сравнение с времето – 1 милион секунди са 11 дни, а 1 милиард секунди са 31 години.)

Тази територия е продадена отдавна на чужди интереси. Продадена от хора, които се клеха, че ще работят за вас. Тук не говорим за Америка, Русия, Европа или Китай. На всички тях им е все тая за вас. Този протест е на тези хора, нормални български производители, които едвам оцеляват. Но са избрали да се мъчат тук, а не в чужбина. Не знам колко от вас знаят какво е да работиш от понеделник до неделя по 12 часа. Да жертваш всичко в името на това, което обичаш. Аз знам и знам колко струва, но цената не е в пари.

Вече се организират контрапротести в София и големите градове. На тези хора ще кажа, че ние не сме хора на Радев. Нито пък на ГЕРБ, ПП-ДБ, БСП, ИТН, Възраждане, ДПС и която и да било партия. Не сме тръгнали да правим преврат и няма да позволим протестът да бъде политизиран и опорочен.

Изкараха Денков национален герой, че се бил опълчил на “зърнарите”, каква смелост.

Ще ви напомня, че Денков е човек на ГЕРБ, който лесно би бил пожертван за да налива масло в огъня и нещата да ескалират. А, ако се стигне до там, ПП-ДБ ще отидат в историята, където всъщност им е мястото, а Борисов ще се върне на бял кон, след като удобно го “изпраха”. Ние със сигурност не искаме и това, защото помним какво беше.

А на колегите ще кажа – не се предавайте, не се поддавайте на платени тролове, медии и провокации, защото със сигурност ще има и такива.

Нека този протест остане мирен, хората отсреща също са тръгнали на работа, а медиите ги насъскват срещу вас.

С уважение, Любомир Димитров, прост “зърнар”, но без майбах.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.