Румънската звезда Ина: Най-много ми липсва сцената

Снимка: Global Records/Вирджиния Рекърдс

Истинското й име е Елена Александра Апостоляну, но всички я познават като Ина (INNA). Румънската певица много бързо си извоюва достойно място на световната музикална сцена с албума й “Hot” през 2008 г., като едноименният сингъл достига номер 1 в класацията на САЩ “Билборд хот денс еърплей”.

Следват пет албума,  като последният “YO” е продуциран от компанията на Джей Зи. Сцените, на които излиза певицата включват страни от Франция, Германия, Испания, Турция, Ливан до Мексико. Именно срещата с публиката лице в лице е нещото, което й липсва най-много в момента.

Ето какво сподели Ина пред Dnes.bg в интервю, осъществено със съдействието на “Вирджиния рекърдс”.

Разкажете ни повече за новата си песен “Not My Baby”. Какво ви вдъхнови за създаването й?

“Not My Baby” е една от любимите ми песни. Това е EDM, танц, какъвто феновете ми са свикнали да чуват от мен и аз просто го обичам. Надявам се, че всички ще я харесат и ще й се насладят. Що се отнася до видеото, то е заснето в трудни времена, но бяхме малък екип и беше безопасно. Надявам се, че ще харесата крайният резултат и че ще споделите.

[embedded content]

Последният ви албум YO е издаден от компанията на Джей Зи. Как премина процеса на работа? Колко дълго ви отне подготовката за него?

Това беше невероятен опит, за който съм истински благодарна. YO е един от любимите ми албуми. Той е част от това, което съм, от моята трансформация като артист и като жена. Работих по него с Дейвид Сиенте, продуцентът на албума.  Работихме две години по всичките 11 песни в него. Това е толкова красиво пътешествие.

Кой е концертът или участието, което не бихте забравила и защо?

Трудно е да спомена само едно шоу. Имам толкова красива публика навсякъде по света, че би било жалко да спомена само едно. Страхотни бяха участията ми с чудесна атмосфера в Мексико, Испания, Холандия, Турция, Румъния, Франция.

Коя е любимата ви песен?

Нямам любима песен, тъй като тя се променя всеки път. В момента слушам често  “Lento” на Lauren Jauregui & Tainy, а от моите песни –  “Not My Baby” и “Iguana”.

Как приемате ситуацията с COVID-19? Видяхте ли и нещо положително от случващото се?

Това е нещо, което обърна живота ни с главата надолу, рестартира го основно. Тъжно е, че много хора загубиха живота си и семействата им страдат. Други загубиха работата си. Наистина се надявам всичко да свърши скоро. Положителното в цялата ситуация е, че много хора осъзнаха, че са адаптивни и все още могат да правят много неща, дори и да са вкъщи.

Това е странен момент за всички, особено за артистите. Липсва ли ви публиката на живо и как се промени начинът, по който общувате с феновете си?

Всъщност това ми липсва най-много – да съм на сцената да пътувам, да се срещам с феновете си. Общувам с тях онлайн, пишем си съобщения, включваме се на живо в  Instagram, в YouTube.

С какво е заето всекидневието ви през последните седмици?

Опитвам се да съчетавам много дейности – да съм в студио, да снимам с малък екип, видеоклипове с малък екип, гледам филми, пиша за филми.

Как поддържате форма по време на изолацията?

Разхождах се вкъщи, танцувах, карах скейтборд.

Страхувате ли се от това, което предстои в бъдеще?

Не, не съм уплашена. Само се надявам да мога да се  върна към стария си живот до колкото е възможно, но и да нося отговорност.

Как си представяте светът след COVID-19?

Мисля, че хората ще бъдат по-отговорни, по-благодарни за всичко, което имат, по-склонни да си помагат взаимно и мисля, че ще осъзнават повече всяко едно преживяване.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.