София с нови ел. камиончета за поддръжка на парковете

София с нови ел. камиончета за поддръжка на парковете

Снимка: БГНЕС

Столична община ще закупи две електрически лекотоварни камиончета за работа в градските паркове и градини. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Електрическите камиончета не отделят замърсяващи газове, което подобрява качеството на въздуха.

Още по темата

14 окт 2019 15:35

С тях ще се извършва дейности в паркове и градини на София като събирането и извозването на зелени отпадъци, доставката на дървесна и храстова растителност, инструменти при засаждане. Новите електрически камиончета ще заменят два стари дизелови автомобили, използвани досега.

Двете камиончета се финансират по проект от Националния доверителен екофонд, по който Столичната община получава безвъзмездно 30 000 лева, а 90 000 лв. са от общинския бюджет с решение на Столичния общински съвет.

В момента общинското предприятие „Градски паркове и градини“ разполага с три електрически камиончета и с тях извършва дейности в парка на НДК, Борисовата градина и др.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.