Сръбският вътрешен министър: В Белград се случват ужасни неща

Сръбският вътрешен министър: В Белград се случват ужасни неща

Снимка: БГНЕС

Най-малко 19 полицаи и 17 демонстранти бяха ранени при протестите в Белград тази нощ, започнали против намерението повторно да се въведе полицейски час в сръбската столица като мярка за борба с коронавируса, съобщава Танюг.

По данни на лекари от Бърза помощ няма тежко ранени хора. Ударен от лек автомобил полицай е хоспитализиран във Военномедицинската академия в Белград.

Бърза помощ е трябвало да се отзове на 112 места снощи, 30 от които са били обществени места.

Още по темата

8 юли 2020 10:40

78

Министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович съобщи по-рано за 10 ранени полицаи, на един от които са счупени двата крака.

“В Белград се случват ужасни неща. Полицията нормално и рационално върна контрола навсякъде, където имаше насилствени демонстрации и предприе мерки и действия гражданите да бъдат свободни и никой да не ги малтретира”, каза той.

Министърът призова прокуратурата да приключи работата си и колкото е възможно по-скоро да приложи предвидените в закона процедури против насилниците.
/БТА/
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.