С поправки в Търговски регистър улесняват бизнеса

С поправки в Търговски регистър улесняват бизнеса

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от ГЕРБ внесоха промени в Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, като целта е да се намали административната тежест за бизнеса.

Още по темата

23 яну 2019 18:40

5

9 ное 2018 14:37

12

Идеята е да се спестят време и разходи, стана ясно от думите на шефката на правната комисия Анна Александрова.

Това ще стане с въвеждането на единната точка за подаване на отчетите на фирмите.

„Най-често ползваната услуга за бизнеса е подаването на финансови отчети и на друга информация, която се изисква по сега действащите закони. На този етап това се случва към различни институции, към НАП, към НСИ и съответно към Агенция по вписвания за вписване и публикуване на годишните финансови отчети. Тези финансови отчети, които включват различни елементи за различните видове предприятия“, обясни Мария Илиева.

С промените вече с едно достъпване до определен софтуер, фирмите ще подават необходимата информация.

„Впоследствие институциите ще я разпределят административно помежду си. По този начин ще се спести време, ще се спестят административни разходи“, каза още Илиева.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.