Филмът за Елтън Джон с гей сцени, дрога… и € 1 млн. от бюджета на Ватикана

Над един милион евро от парите на Ватикана са отишли в бюджета на филма за Елтън Джон “Рокетмен”, който съдържа откровени сцени с гей секс и дрогиране, съобщава италианското издание Corriere della Sera, цитирана от “Труд”.

Още по темата

3 юни 2019 18:35

7

Разкритието става след като Папа Франциск нарежда проверка на финансите на Светия престол. Така се разбира, че Ватиканът, през малтийски инвестиционен фонд, е дал общо над 4,5 милиона долара на две големи заглавия, които излязоха преди месеци – “Мъже в черно 4” и “Рокетмен”.

Сол в раната на Ватикана се добавя от обстоятелството, че парите, използвани за финансиране на филми, по принцип били предназначени за благотворителност и “добри дела”.

Особено проблемно за църквата е съдържанието на “Рокетмен”, който разказва за изпълнения с хомосексуални оргии и наркотични вечери живот на поп звездата сър Елтън Джон.

Филмът, показан по-рано през годината и в България, получи положителни рецензии в специализирани LGBT медии, защото съдържал “най-реалистичния гей секс, показван на екран”. Това, разбира се, влиза в остро противоречие с учението на Католическата църква.

Преди разкритията папа Франциск публично обяви, че е притеснен от “модната хомосексуалност” и заяви, че в Католическата църква няма място за свещеници гейове.

Папата смята хомосексуалността в рамките на църквата за “особено опасен въпрос”.

Скандалът с финансирането на “Рокетмен” допълнително ще възпламени критиците на управлението на Католическата църква и ще влоши имиджа на Ватикана, който още не може да бъде възстановен напълно от предишни разкрития за корупция и педофилия в международен мащаб. По-рано през годината излезе бомбастична книга на френски журналист, в която се твърди, че хомосексуалното поведение е повсеместно в католическата църква. Според някои източници на автора обратните свещеници са около 80%, а от компютрите на Ватикана редовно се влиза в гей порно сайтове. Други журналисти и “вътрешни хора” оспориха някои твърдения в книгата, но посочиха, че със сигурност има много хомосексуалисти в редиците на Ватикана.

Преди години Католическата църква беше замесена и в грандиозен педофилски скандал след разкрития за системно сексуално посегателство над деца от близо 3000 свещеници, продължило десетилетия и прикривано от някои от най-могъщите фигури във Ватикана. Разследванията доведоха до множество публикации, арести, дела, присъди и официални извинения от Светия престол.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.