Хапвайте кашу за здрави кости и отслабване

Хапвайте кашу за здрави кости и отслабване

Снимка: istock

Те са суперхрана, намаляват риска от настинки, защото ни осигуряват цинк, който повишава имунитета ни, но и помагат косата ни да бъде по-здрава и лъскава. Ядките кашу – вкусни, подходящи за приготвянето на здравословни десерти, домашно песто, смутита.

Вижте кои 6 неща се случват в тялото ви, когато ги консумирате всеки ден.

Кожата става по-сияйна и красива

Кашуто е здравословен източник на мед, витамин Е и антиоксиданти, които са от съществено значение за здравето и красотата на кожата. Благодарение на антиоксидантите се намаляват признаците на стареене, а медта, заедно с други ензими и витамин Е, спомагат за синтеза на колагена. Колагенът поддържа кожата по-стегната и гладка.

По-здрави кости

Около 30 грама кашу, може да ви осигури около 30% от препоръчителния дневен прием на мед и около 20% магнезий. Медта е важна за повишаване силата на костите, участва в изграждането и поддържането на съединителна тъкан. От друга страна, магнезият помага на тялото да абсорбира калция и намалява риска от развитие на остеопороза.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.