Харчат се милиони без обществени поръчки. Правителството си купува спокойствие и власт с парите на гражданите

Президентът Румен Радев отправи остри критики към управляващите за начина, по който се разходват държавните пари.

Според държавния глава бюджетът е разоряващ. Харчат се милиарди без обществени поръчки.

Коментарът си президентът Радев направи от полигона „Корен“, където се провежда учение на Сухопътните войски „Балканска стена – 2020”.

„Правителството предлага разоряващ бюджет и огромни харчове без цели, без план, без ясни процедури. Без обосновка за резултатите от тези харчове.

Огромни харчове без обществени поръчки от изключение се превръща в правило, а хаосът – в норма. Примерите не са от сега. Аз от години коментирам така наречения изкуствено създаван и отглеждан грижливо бюджетен излишък, който се харчи без обществени поръчки.

Най-накрая трябва да има сериозно обществено внимание. Това са нашите пари, това са парите на нашите деца и внуци.

Има милиарди за магистрали, които се харчат без обществена поръчка, харчат се при едно изключително съмнително качество. Същото е с язовирите – раздават се пари неизвестно как“, каза Радев.

Държавният глава изрази опасенията си, че бъдещите поколения ще бъдат натоварени с погасяването на дългове, с които настоящото управление „си купува спокойствие и власт с парите на гражданите“.

Президентът добави, че е поискал държавните дружества да публикуват отчети за дейността си, но това така и не станало.

„Отдавна настоявам „Автомагистрали“ да публикуват на кого плащат, защо, по какви технически задания, по какви критерии, каква гаранция има. До момента упорито се отказва тази информация“, посочи Радев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.