1000 лв. за медик на първа линия срещу COVID-19 = 6 млн. лв. за март

Около 3 900 души медицински и немедецински персонал ще получат допълнително възнаграждение за март.

Сумата ще глътне 6 милиона лева.

2 600 000 лева ще струва допълнителното възнаграждение за лекарите, медицинските сестри, лаборантите на първа линия, които се борят с коронавируса за месеца.

Още по темата

12 апр 2020 09:05

165

12 апр 2020 08:05

397

Освен това пари ще получат и служителите на РЗИ и Спешната помощ, които също водят непосредствена битка със заразата.

За техните бонуси трябва да бъдат изплатени за месеца 3,4 милиона лева за март.

Допълнителните средства, които ще получат, са в размер на 1000 лева.

За да им бъдат изплатени, по сметките на техните работодатели ще бъдат приведени по 1537 лева за всеки от тях, защото към сумата влизат и осигуровките и данъците.

1 700 души в болниците ще получат допълнителните средства през март.

Те са от 34 лечебни заведения в страната, става ясно от писмен отговор на въпрос на депутата Надя Клисурска от БСП на здравния министър Кирил Ананиев.

След като парламентът взе решение да не заседава в периода на извънредното положение, парламентарният  контрол е само писмен.

В болниците, в които има настанени до петима пациенти с коронавирус, допълнителните средства ще получат 40 души медицински е немедицински персонал за месец.

В лечебните заведения с до 10 болни от COVID-19, бонусът ще е за 70 медици, а там където пациентите са над 10, допълните пари ще са за 100 лекари, сестри, лаборанти.

Пари ще има за служителите на Спешната помощ и за тези от регионалните здравни инспекции, които са участвали пряко в дейности по установяване на пациенти с коронавирус или със съмнение за този тип заболяване.

За тях ще бъдат похарчени 3,4 милиона лева, като допълнителни възнаграждения ще получат около 2 200 души.

Служителите от РЗИ, които ще получат бонус трябва да са давали 24-часови дежурства на КПП с измерване на температурата на пристигащите пътници, вземане на клинични проби за тестове на лица, поставени под карантина и на медици,  грижили се за болни с доказано наличие на COVID-19.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.