30 нови случая на коронавирус в Доспат, кметът: Няма неглижиране на проблема

Цех за играчки в Доспат се оказа едно от новите огнища на COVID-19 у нас. Установени са 51 положителни проби на работници там.

Още по темата

10 юни 2020 08:33

12

9 юни 2020 22:45

36

9 юни 2020 11:48

316

“30 лица са новозаразени за последната нощ. Взети са проби от контактните лица на всички работници от завода за играчки. Чакаме днес да излязат още резултати. За два дни РЗИ – Смолян взе проби на всички контактни лица – около 145 човека, а от 105 проби излязоха 30 положителни”, каза кметът на Доспат Елин Радев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той коментира, че във вторник е присъствал на среща с главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

“Обсъдихме ситуацията и към момента не е нужно да се постъпва към по-строги мерки. Не мога да кажа кой е нулевият пациент. Има голям приток на хора, които работят в чужбина, но идват тук, за да си изкарат отпуските, пак отиват… Има голямо движение на хора. Няма неглижиране на проблема”, категоричен е Радев.

Той посочи, че положителните проби, които са изследвани, са благодарение на РЗИ.

“При някои хора вече започна да се проявява температура, кашлица, но при други няма симптоми. Несериозно е да твърдим, че това е фарс и е умишлено”, каза още той.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.