4-годишното дете във Велико Търново няма COVID-19

4-годишното дете във Велико Търново няма COVID-19

Снимка: БГНЕС

Отрицателна е пробата за коронавирус на 4-годишното дете във Велико Търново, което лежи в местната болница с бронхопневмония, съобщава БНР. Отрицателна е пробата и на неговата майка.

Още по темата

24 мар 2020 17:30

78

24 мар 2020 09:55

20

Случаят доби популярност, след като майката заяви в социалните мрежи, че не се полагат необходимите спешни мерки за лечението на дъщеричката й. От болницата пък отвърнаха, че детето няма поставени никакви ваксини и това създава допълнителни трудности при лечението му.

От МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ заявиха, че няма основание за паника и състоянието на детето е стабилно. Назначено му е лечение с антибиотици.

Състоянието на детето се подобрява. То беше прието в понеделник следобед с болки в гърдите и корема и температура от 39 градуса, а тревожните публикации на родителите в социалните мрежи за неадекватни медицински грижи предизвикаха паника в педиатричното отделение и 6 недоизлекувани деца си тръгнаха по настояване на техните родители.

Майката и детето са изолирани от останалите пациенти, коментира изпълнителният директор на Великотърновската болница д-р Стефан Филев:

„Педиатричното работи в нормален режим. Не може да бъде в карантинен режим по простата причина, че няма изолиран коронавирус“, добави той.

20 са леглата в поставеното под карантина хирургично отделение за лечение на Covid-19. В него има един пациент, чието състояние също се подобрява.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.