Hяма положителни проби сред контактите на Гришо в Хасково

Hяма положителни проби сред контактите на Гришо в Хасково

Снимка: БГНЕС

В Хасково продължава тестването и карантинирането на контактни лица, след като стана ясно, че най-добрата ни тенис ракета Григор Димитров, който в момента се лекува в Монако, е дал положителна проба за наличието на коронавирус.

Още по темата

22 юни 2020 06:49

88

До момента от всички тествани и карантинирани, няма хора, които да са дали положителни проби на PCR тестовете. Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова заяви пред БНТ, че са издирени 12 лица, които са били контактни на Григор Димитров. Всички помещения и тенис кортове са били дезинфекцирани, а късно през нощта тренировките са продължили. Работата на РЗИ продължава и всички, за които има данни, че са били в близък контакт с тенисиста, ще бъдат поставяни под карантина.

Имало е голямо текучество през деня на кортовете. Областният управител не успя да каже точна бройка колко точно са били контактните лица. Тя увери, че тези, които са били на достатъчно разстояние от него – публиката, няма да бъдат карантинирани, но трябва да следят състоянието си.

“Епидемиологичната обстановка в нашата област не налага масово тестване на хора, тъй като за целия период имаме само 38 положителни проби, от които 5 в момента са активни, но не са хоспитализирани”, заяви областният управител.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.