Ако на български политик му отрежат главата, продължава да краде поне още три дена!

Ако на български политик му отрежат главата, продължава да краде поне още три дена!
ЧЕРНИТЕ КАСИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ

Поредният корупционен скандал. Още по-скандален, тъй като се оказва, че българското гражданство е за продан.

В този ред на мисли доста размисъл хвърлих дали не да не разрешат алъш-вериша и на обикновените български граждани – хващаме си един мигър, продаваме му българското си гражданство за сериозни пари и духваме по света. И без това го правим, поне полза да има…Но това беше кратко лирично отклонение. Сега по същество:

Има ли някой извън специализираните психиатрични заведения, който да не е убеден, че корумпираните са отчитали сериозен процент в черната каса на партията, която ги е назначила там? Май няма…

Ето това е мечтата на българските партии – да сложат „наш“ човек на Солунската митница /По Алеко Константинов за тези, които са чели само Винету/. Защото българските партии са така структурирани и законът е такъв, че ТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ САМОИЗДЪРЖАТ.

Глупостите в закона, че издръжката е от членски внос, дарения и бля-бля, са за наивници. На практика издръжката на една партия от момента на учредяването й са сериозни. А понеже политика се прави с много, много пари, те трябва да се генерират отнякъде.

Затова се създават „черни каси“. В които всеки назначен „наш човек“ на съответния пост се задължава да прави отчисления. Колкото по-голям пост – толкова повече отчисления. Има и минимални суми за отчитане. В Пловдив например за един пост се говори, че е длъжен по 100 000 на месец да отчита в София. Ама това го говорят душманите, не вярвам аз на таквиз ми ти работи!!!

Политиците работят…..ами политика! Ако не са депутати или на някакви други постове, как според вас си изработват насъщният, бижутата, лимузините и екскурзиите. В по-екстрени случаи – къщите и именията по света и у нас??? Помислете…..бонбонче за всеки, който се досети!

Спестяванията от тъщи и тъстове, от закуски и дивиденти на практика са отчисления от черните каси на партиите! Затова всяка една партия драпа да вземе пост и битките са чутовни! Защото всеки пост НОСИ ПАРИ!

В МОМЕНТА КОРУПЦИЯТА ОКОЛО ЧЕРНИТЕ КАСИ НА ПАРТИИТЕ СЕ КОНЦЕНТРИРА – ПОЗНАЙТЕ КЪДЕ! ЗАЩОТО ИДВАТ ИЗБОРИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ СПЕЧЕЛЯТ НА ВСЯКА ЦЕНА. А НАРОДЪТ ДА ОСТАНЕ С УСЕЩАНЕТО ЗА МАЗНА БОРБА С КОРУПЦИЯТА…..

И защо службите не кажат ПЪТЯ НА ПАРИТЕ? Или не смеят….въпреки че всички знаят за какво става дума. Може пък да се спестява за вечеря с Наоми Кембъл, знае ли човек???

И се сетих за един виц, че ако на български политик му отрежат главата, продължава да краде поне още три дена!

Бог да пази България! / Елена Гунчева, Фейсбук

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.