Бургас с нестандартна инициатива заради COVID-19: Махат пейките от парковете

Бургас с нестандартна инициатива за справяне с нарушителите. Кметът на морския град премахна пейките от парковете, за да спре хората, които ги посещават, въпреки забраната. До тази крайна мярка се стигна, след като вчера хубавият ден изкара жителите на Варна и Бургас на разходки в морската градина и по плажа.

Отделих доста време, за да обиколя парковете, лично аз правих страшно много забележки, особено на възрастни хора и затова предпочитам аз да съм виновният, но да предпазя моите съграждани от разпространението на коронавируса, а пък и от солената глоба“, каза кметът на Бургас Димитър Николов пред Bulgaria ON AIR.

Част от жителите на Бургас са на различно мнение за мерките в борбата с коронавируса в Бургас. За разлика от Варна, в Бургас все още няма наложени глоби за разходки в Морската градина, но ще бъдат мобилизирани още полицаи, за да разпръскват хората.

Утре между 8.30 и 10.30 часа когато е така наречения санитарен коридор доброволци и служители на община Бургас ще раздават маски на пенсионерите.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.