Вучич: Ще осъдя Русия, когато Зеленски осъди агресията на НАТО срещу Сърбия

Вучич: Ще осъдя Русия, когато Зеленски осъди агресията на НАТО срещу Сърбия
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че “ще осъди признаването на независимостта на сепаратистките региони в Източна Украйна,

когато президентът на тази страна Володимир Зеленски осъди по телевизията агресията на НАТО срещу Сърбия през 1999 г.“, съобщават сръбските медии.

Реакцията му е в отговор на изявлението на украинския посланик в Сърбия Олександър Алесандрович „че Украйна и украинският народ очакват Сърбия да осъди вчерашния ход на Русия да признае независимостта на Донбас.“

„Ние сме малка страна и не желаем да се лишаваме от възможността да продължим приятелството си с някого и по никакъв начин не решаваме за съдбата на Украйна.

Но ако това е така, призовавам г-н Александрович да се обади на президента на своята страна г-н Зеленски и да го помоли тази вечер по телевизията да осъди ужасяващата и трагична агресия срещу Сърбия, осъществена от САЩ, Великобритания, Германия и други страни, и съм сигурен, че той ще го направи. Веднага щом го направи, с удоволствие ще откликна на призива и ще отговоря на молбите му“, каза Вучич пред сръбската телевизия „Пинк“ във вторник в Монако, където е на посещение.

Александър Вучич повтори, че политиката на Сърбия е военен неутралитет, но сръбската политика не е неутрална и няма да се отказва от традиционни приятелства.

Сърбия винаги е подкрепяла целостта на Украйна и няма промяна по този въпрос, допълни той.

Путин призна късно снощи независимостта на т. нар. Донецка и Луганска републики и нареди там да бъдат изпратени войски, отричайки същевременно да има планове за инвазия.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.