ГЕРБ не могат да спечелят изборите, омразата към тях е непреодолима

ГЕРБ не могат да спечелят изборите, омразата към тях е непреодолима
„Не е ясно, че няма да има предсрочни избори.

Може да се стигне до предсрочен вот. Има критична точка на омраза, която много отдавна е премината. Поводи да се възбуди недоволство може да има всякакви в следващите месеци.

Бихме ли могли да прогнозираме, че искрата може да я запали едно влизане на прокуратурата в президентството? Никога не бихме го прогнозирали, три дена преди това не бихме го прогнозирали, но то се случи. Състоянието, в което се намира обществото, омразата, която изпитва към властта е достатъчна“, каза в предаването „Политически НЕкоректно“ на БНР лидерът на Движение 21 Татяна Дончева.
Дончева прогнозира, че ГЕРБ няма да спечелят изборите, защото омразата към тях е непреодолима, но е категорична, че и БСП не могат да спечелят предстоящите парламентарни избори, защото партията „не отлепя“ от т.нар. твърд електорат.

Според нея има големи „поразии“ от управлението на ГЕРБ върху държавата, администрацията ѝ, върху морала и психиката на хората, върху това кого ще приемат за политик и на кого ще дадат правото да управлява.

„Изравнили се ГЕРБ и БСП върху 13%. Какво значи върху 13% първата и втората политическа сила? Това означава, че над 70% търсят нещо друго… При събрана омраза най-малкото мразещите хора ще искат да отстранят обекта на омразата си.“

„Не е достатъчно да се дефинираш като ляв, когато онова, което правиш, хората не могат да свържат с нищо ляво… ти няма как да спечелиш ония хора, които се нуждаят от социална подкрепа или имат социално мислене, или са привърженици на леви идеи. Ти събираш хора, които поради родово-фамилни причини са принадлежащи. А други хора няма ли да събираш“, попита тя.

Голямата тежест, която дърпа БСП надолу, е участието ѝ в Прехода: „Участието на БСП в определянето на назначените капиталисти, в раздаването на парите и в създаването на привидни правила, които прецакаха огромната част от обществото за сметка на малцина приближени на Политбюро, на бившата Държавна сигурност и т.н. Това нещо влияе и на следващите поколения“.

Попитана за лидера на БСП Корнелия Нинова Дончева отговори: „Това е все едно да ме накарате да сравнявам Гунди и Котков с днешния отбор на Левски. Все е Левски, ама разликата е като между Ямбол и Стамбул. Класата, нивото, претенциите, които нямат нищо общо с класата и нивото, бият на очи“. Според Дончева зад фразата, че БСП не е лидерска партия лидерът на БСП Корнелия Нинова прикрива страховете си от лидерите в партията. В същото време „един голям отбор става с лидери. Те трябва да бъдат селектирани, привлечени и обиграни. Тогава става отбор, който има шансове за титлата. Когато години наред в БСП върви негативна селекция и задкулисните играчи се мъчат да си слагат все по-зависими, послушни и нискохрастови екземпляри, резултатът накрая е, че вместо елитен отбор, който ще се състезава за титла, ще има нещо, което ще ползва абревиатура“.

В БСП не уважават личността. Докато не се научат да уважават личността – от редовия партиец до ръководителя на най-високо ниво – няма как да привличаш сериозни хора, каза още Дончева.

В отговор на въпрос тя каза, че президентът Радев е базисно честен и се отнася със симпатия към него „по-голяма от тази към Корнелия Нинова“.

Лидерът на Движение 21 е категорична, че няма да се кандидатира за депутат на следващите парламентарни избори:

„Аз ще работя за това да се създаде колкото се може по-голямо обединение на формации, които няма да робуват на лявото и дясното в този исторически момент, а ще се обединят, за да може политиката да се върне към база и правила, без които не може да съществува държавата. След Бойко Борисов държавата е в катастрофално положение. Няколко години трябва да се подредят нещата и тогава по естествен начин да форматираме нещата – лявото, дясното, центъра“.

Дончева каза още, че поддръжниците на Волен Сидеров и Красимир Каракачанов са разочаровани и сега няма да гласуват: „Те имат зад себе си общност от хора, които са патриотично настроени. Има хора, които са искрени фенове, които смятат, че патриотизмът е да се закачаме с македонците нон стоп. Тези хора са разочаровани поради битови проблеми и те няма да искат да гласуват. Така че Волен Сидеров и Краси Каракачанов ще трябва да мислят по-перспективно“.

„Патриотите са измекяри, да ме прощават. Те ще се врътнат в момента, в който разберат, че трябва да понесат негатив за някаква случка, за някакво събитие и че този негатив може да им коства следващите политически избори.“ Според нея Марешки и Валери Симеонов „ще стоят залепнали за ГЕРБ, защото така са измислени“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.