Жена от София загуби апартамента си в центъра заради кредит от 6135 евро

Жена от София загуби апартамента си в центъра заради кредит от 6135 евро
Измамите в България са ежедневие.

Жена е била измамена от друга дама за имот на стойност 94 522.39 лв.

Пострадалата притежавала апартамент на централния столичен булевард „Евлоги Георгиев“. Тя сключила договор за заем с кредитно дружество, по силата на който получила 6135.50 евро, а като обезпечение сключила договор за ипотека на имота, предаде OFFnews.bg.

Веднага след сключването на договора с нея се запознала обвиняемата, която преценила, че жената е изключително неопитна и неосведомена за това как да управлява имуществото си и решила да се възползва.

Обвиняемата посочила на пострадалата, че може да заплати дължимата от нея сума по заема, но срещу това трябва да ѝ прехвърли собствеността върху апартамента. Обвиняемата я уверила, че ще продължи спокойно да ползва жилището като свое.

Жената приела и прехвърлила апартамента си с договор за покупко-продажба. Пазарната стойност на имота била 94 522.39 лв., но в договора била посочена сумата от 66 000 лв. Преди да посетят нотариус, двете отишли в офис на банка, където обвиняемата превела по сметка на жената суми в общ размер на 66 000 лв.

Жената веднага изтеглила парите и ги предала на обвиняемата. След това двете с вносните бележки посетили кантората на нотариус, където сделката била изповядана.

Няколко месеца след това обвиняемата влязла в имота и изгонила пострадалата.

По случая било образувано досъдебно производство и обвиняемата е с мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.