Захарова посочи „чудовищното“ невежество на Байдън за жителите на Донбас

Захарова посочи "чудовищното" невежество на Байдън за жителите на Донбас
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира изявлението на президента на САЩ Джо Байдън, че руските войски „на практика са обградили“ Украйна.

Както Захарова заяви в Telegram , Байдън трябваше да добави, че „Русия се приближи опасно близо до границите на НАТО“. „Най-чудовищното е – нито дума за истинското състояние на цивилното население в Донбас. Няма хора, няма проблеми?“ заяви тя.

Преди това Захарова реагира на изявлението на министъра на реинтеграцията на така наречените временно окупирани територии на Украйна Ирина Верещук, която предложи жителите на Донбас да се преместят на територията, контролирана от Киев. „Тя обаче пропусна думата „особи“, използвана от президента на Украйна“, каза Захарова.

Освен това тя припомни как президентът на Украйна Владимир Зеленски каза: „Вярвам, че ако живеете днес на територията на Донбас, временно окупирана, и смятате, че нашата кауза е справедлива, че ние сме руснаци, че ние сме в Русия, това е голяма грешка да останат живи в Донбас… За бъдещето на техните деца и внуци… вече е необходимо да отидат и да търсат място в Русия. Правилно е. Защото без Украйна няма да има цивилизация на тази територия. Украйна ще расте нагоре, Донбас в окупирана форма няма да расте никъде. Няма да има щастие за тези хора.”

Припомняме, че Байдън отправи призив за ситуацията около Украйна. Той заяви, че уж се опитвали да провокират Киев в Донбас, а Русия планирала инвазия в рамките на няколко дни. В същото време САЩ няма да изпращат своите военни в Украйна.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.