Защо хората с ниско самочувствие трудно създават връзки

Защо хората с ниско самочувствие трудно създават връзки

Снимка: Istock

Има различни типове личности и всеки един от тях се отличава по някакъв начин. Тези, които се чувстват постоянно несигурни в себе си, обикновено трудно създават любовни връзки или партньорството с тях е трудно.

Как отблъскват любовта?

Те постоянно се нуждаят от внимание

Хората, които изпитват несигурност в себе си, обикновено не се обичат достатъчно. Те постоянно се нуждаят от чуждото внимание, особено от това на потенциалния им партньор или на половинката си, ако са във връзка. За тях в думите, действията на другия имат скрит замисъл, комплиментите се приемат за неискрени.

Говорят предимно за себе си и чувствата си

Друг начин, по който несигурните личности отблъскват любовта е това, че обикновено са егоисти. В една връзка, която е балансирана, нещата между партньорите са равни, те показват внимание един към друг, грижовност. Несигурните говорят за себе си, за случващото се в живота им, техните емоции са най-важни. Те не се интересуват от това какво преживява половинката им, не проявяват загриженост. Никой не би искал да бъде с такъв партньор, нали?

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.