И кралят на Тайланд в изолация: В алпийски хотел с 20… държанки

Самоизолацията, която е в сила за почти 50% от световното население, не подминава и кралете.

Несъмнено за тях е доста по-лесно да преживят изолацията в дворец. Но може би най-лесно е за тайландския крал, който се е самоизолирал в луксозен хотел с антуража си.

Крал Маха Важиралонгкорн или Рама X е резервирал цял ходел в алпийският курор Гармиш-Паркенкирхен. Гранд Хотел Соненбихл е получил „специално разрешение“ от общинския съвет да приюти краля с антуража му.

67-годишният крал е изолиран с „харем“ от 20 конкубинки и доста сериозна бройка прислуга, пише германският таблоид Bild. Не е ясно дали четирите съпруги на краля също са с него в Гармиш-Партенкирхен.

Навсякъде в района къщите за гости и хотелите са затворени заради кризата с коронавируса, но говорител на общинския съвет заяви, че е направено изключение за Гранд Хотел Соненбихл, защото „гостите са хомогенна група от хора, които не излизат“.

Все пак се е наложило 119 души от антуража на краля да се върнат в Тайланд, по подозрение, че са болни от коронавирус.

Новината за самоизолацията на краля разгневи хората в Тайланд, които рискуваха законите на страната и критикуваха открито краля си онлайн. Според тайландското законодателство всеки, който критикува монархията или краля, рискува 15 г. в затвор.

Въпреки това хаштаг „Защо въобще ни трябва крал“ е споделен 1,2 млн. пъти за 24 часа в Twitter, след като новината за пътуването на краля до Германия се разпростря в Тайланд.

Местното здравно министерство съобщи в събота, че има 109 нови случая в страната, а общия им брой е 1245.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.