Нинова с горещ коментар по случая “Навални“

Нинова с горещ коментар по случая “Навални“

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също коментира казуса със задържането на руския опозиционен лидер Алексей Навални, съобщава Булпресс.

„Това е вътрешен проблем на Русия. На г-н Навални трябва да се гарантират правата и честен съдебен процес. От там нататък зависи от съдебната система в Русия“, заяви Нинова.

По-рано днес президентът Румен Радев отговори на призив, дошъл от премиера Бойко Борисов, да изрази мнение по казуса. Радев не коментира ареста на Нанални, а обвини Борисов, че се правел на „радетел за демокрация“.

Международният скандал предизвика незабавна реакция от страна на представители на ЕС и САЩ. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел написа в Tуитър, че задържането на Навални е „неприемливо“.

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел заяви, че „руските власти трябва да уважават правата на Алексей Навални и незабавно да го освободят, че политизирането на правосъдната система е недопустимо“.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че страната осъжда ареста и с дълбока загриженост следи „последния опит за заглушаване на гласовете, критикуващи руското правителство“.

Протести срещу ареста на Алексей Навални дойдоха още от външното министерство на Франция, Полша, Чехия, Словакия, Италия и др. европейски държави.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.