Тениски “Дишай” в помощ на заекващите хора у нас

Около 70 000 българи заекват. Оказва се, че за тях няма централизирана платформа, в която да намерят ценната информация, от която се нуждаят. Фотографът Ангел Захаринов и психологът Владислав Цеков решават да създадат тениски “Дишай” в помощ на заекващите хора у нас.

“Няма централизирано място, в което човек да отиде, да влезе в сайта и да бъде обслужен. Да има информация за проблема, да има контакти, връзки за взаимопомощ, логопеди, терапевти. Има разпокъсана информация”, обясни психологът Владислав Цеков в студиото на “България сутрин”.

“Имахме три цели – първата беше да информиране хората и да запознаем българите с проблема за заекването. Втората ни цел беше да осигурим контакти и правилни връзки за взаимопомощ. Третата цел беше да съберем малко средства и даряваме 10% от тях”, посочи още психологът.

Имаме бранд за дрехи, който има идеята да изрази хората. Всеки човек може да застане в нашата платформа и да се самоизрази. Мотото ни беше “Make a statament” – изправи се пред света. Ангел се свърза с нас, а когато той ни писа бяхме въодушевени, допълни Цеков.

Оказва се, че Ангел заеква.

“Силата е да кажеш аз съм тук и тази слабост, ако е такава, казваш “силен съм и ще говоря”. Всеки ден си казвам, че аз мога. Изживявах го сам. Когато си по-малък, се чувстваш по-слаб”, разказа Ангел Захаринов пред Bulgaria ON AIR.

Според Цеков хората не знаят как да се държат със заекващите.

“Бях почти асоциален, защото чувствах срам, че човекът срещу мен ще ме чака. Със сигурност с желанието да снимам и това, че имам клиенти – ставах социален”, добави фотографът.

Видеото, направено за заекващите хора, разказва историята на Ангел, в него участие взимат популярни инфлуенсъри.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.