Оставка в името на оцеляването на българската нация, поиска „Възраждане“

Оставка в името на оцеляването на българската нация, поиска „Възраждане“
Оставки „в името на оцеляването на българската нация, в името на националния интерес“, поиска „Възраждане“ в декларация от парламентарната трибуна.

„Българското правителство се е превърнало, за съжаление, в един креслив беззъб запалянко, който си навлича неприязънта и на двата отбора – на този, когото подкрепяме, и на неговия опонент“, се посочва в текста, предава БТА.

По думите на лидера на партията Костадин Костадинов държавническата воля изисква отговорно и мъдро поведение – „недостойните могат да направят едно-единствено достойно дело – да си подадат оставката, докато е време“.

„Независимостта и самостоятелността на всяка държава се крепи на върху свободата на нейния народ да взема решения за бъднините си, без да бъде подлаган на натиск и чужд диктат, свободният народ винаги е защитавал сам свободата и суверенитета си„, прочете още от парламентарната трибуна Костадинов.

„Още в древността свободните въоръжени граждани са били само тези, които са имали право на глас в управлението на обществото и страната, това си право те са подплатявали с готовността да защитят отечеството и народа си в тежки дни на изпитания, поемайки отговорността за собствения си живот и живота на нацията. Годните да носят оръжие са били в основата на античната демокрация, а въоръженият народ е бил гарантът за суверенитета на държавата.

Единството на въоръжените сили на народа са обезпечавали свободата на нацията“, изтъкна лидерът на „Възраждане“.

„Днес българската Конституция дава правото само и единствено на нашите въоръжени сили да гарантират нашия суверенитет и единството на държавата„, подчерта Костадинов.

„Всеки път нашият народ е изтръпвал болезнено, когато се е налагало да предлага „криворазбрано гостоприемство на неблагодарни съюзници и открити противници“, защото това „гостоприемство“ е откривало винаги пътя към окупацията и предателството на националния интерес“, се казва в декларацията. Костадинов направи ретроспекции в историята ни като аргумент към думите си.

„Лакеите и слугите на западните сахиби сега се готвят да им предадат безвъзмездно българската земя, да им я предадат като техен имот.

След концесиите и подаряването на природните ни богатства, сега е ред и на последните ни устои на националния ни суверенитет – поделенията и българските военни бази“, изтъкна Костадин Костадинов.

Десетилетия наред управляващите ни превръщат в слаба военна микросила, като „нагло заявяваха, че „съюзниците ни“ ще ни пазят“, каза той.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.