Превозвач: В автобусния транспорт ще има много фалити

Превозвач: В автобусния транспорт ще има много фалити

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Бизнесът на автобусните превозвачи почти замря. Останаха да се движат отделни автобуси. В републикански мащаб междуобластните автобусни превози замряха почти напълно.

Със сигурност ще има фалирали фирми, коментира Петър Захариев, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Формулата 60 на 40 е неработеща в сектора. Компаниите в областта са затрупани с кредити“.

„В тази ситуация, както и преди нея настояваме за коригиране на взаимотношенията между превозвачите и държавата, за въвеждане на европейската практика. Само нашата държава няма финансиране на обществения превоз. Трябва да се променят и законовите и подзаконовите нормативни актове“, посочи гостът.

Според Петър Захариев данъчните облекчения в случая не са решаващи. „Трябва да свършим доста оперативна работа преди това и да се въведат нови правила. Ще се промени транспортната схема и възлагането. Така ще се изчисти нелоялната конкуренция“, допълни Петър Захариев.

Целият разговор може да чуете тук


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.